1. Anasayfa
  2. Asya Rehberi

İran Eğitim Rehberi – İran’da Nasıl Okunur?

İran Eğitim Rehberi – İran’da Nasıl Okunur?
0

İran eğitim rehberi sayesinde Güneybatı Asya’da yer alan bir ülkede çeşitli programlara dahil olunabilir. Başkenti Tahran olan ülkenin ana dili Farsçadır. Dünyanın en eski medeniyetlerinin yaşadıkları topraklar oldukları için eğitim alırken aynı zamanda tarihi zenginliklerine şahit olunabilir. Ülkede Fars, Azeri, Kürt, Lur, Türkmen, Beluci ve Araplar yaşar. Çeşitli etnik kökenlere sahip olan insanların yaşaması, birden fazla dilin konuşulmasına neden olur.

İran’da Dil Okuluna Gitmek

İran’da bulunan üniversiteler kapsamında bulunan dil okullarına dahil olunabilir. İran eğitim rehberi kapsamında en çok ilgi gören eğitimlerden biridir. Dil okullarında bulunan programlar 2 ve 4 haftalık tercih edilebilir. Kısa ve uzun dönem programlarına katıldıktan sonra farklı bir kültürün içinde yeni bir dil öğrenilmeye başlanabilir. Eğitimlere katılım sırasında aynı zamanda İran’ı gezmek oldukça cazip bir imkan sunar.

Yeni bir dil öğrenmek için, dilin konuşulduğu topraklara gitmek çok daha kolay şekilde öğrenilmesini sağlar. Sık şekilde pratik yapma imkanı sunan dil okulları sık şekilde tercih edilir. Türkiye’de bulunan dil okullarına gidilerek yeni bir dil öğrenmek mümkün olsa da İran’a gitmek farklı avantajlar sunar. Dil eğitimi alırken aynı zamanda farklı kültürlerden insanları tanımak, yaşantılarına tanıklık etmek çok daha ilgi çekicidir.

İran’da Lise Okumak

İran eğitim rehberi kapsamında bulunan lise eğitimi yakın zamanda merak edilen konulardan biri olmuştur. Nüfus olarak oldukça kalabalık bir ülke olsa da sınıflarda bulunan öğrenci sayıları oldukça idealdir. Çok fazla okul bulunması nedeni ile öğrenciler eşit şekillerde dağıtılabilir. Tahran ve İsfahan’da bulunan liselerin donanım olarak daha zengin imkanlara sahip olduğu görülür. İran’da 6 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul ve 3 yıllık bir lise eğitimi bulunur. 3 yıl lise eğitimi tamamlandıktan sonra öğrenciler, sınavlarda başarılı oldukları zaman üniversiteye geçiş yapabilir. Ortadoğu’da bulunan ülkeler arasında savunma sanayisinden daha fazla eğitime bütçe ayıran tek ülke İran’dır. Yakın zamanda ülkede yaşanan gelişmelerin, eğitim konusunda da olumlu etkileri görülmüştür. İran’da lise okumak isteyen öğrencilerin 3 yıllık bir eğitime dahil olması gerekir.

Bu yazımızı da beğenebilirsiniz;  Güney Kore Eğitim Rehberi  - Güney Kore'de Okumak
FVhqYKzXsAA c3v

İran’da Nasıl Üniversite Okunur?

İran’da bulunan üniversitelerde çeşitli bölümler bulunur. Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Eczacılık, Tıp, Diş Hekimliği ve Hukuk eğitimleri okullarda bulunan bölümlerdir. Tarihi ve kültürel olarak oldukça zengin olan İran’da eğitim almak, yurtdışı eğitimlerinde sık şekilde tercih edilen ülkelerden biridir. Çok uluslu bir ülke olması nedeni ile uluslararası öğrenciler oldukça rahat şekilde eğitimini alabilir. Lisans eğitimi almak için İran’da bulunan üniversiteler arasında seçim yapılabilir.

Ülkede eğitimler Farsça ilerlerken, son yıllarda İngilizce eğitimler verilmeye başlanmıştır. Prestijli üniversitelerinden mezun olmak için sınav şartı bulunmaz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenciler, İran’a okumak için gelir. Ana dili Farsça olan bir ülkede okumak, Farsçayı çok daha kısa sürede kavramak mümkündür. Bol şekilde pratik yapma imkanı sunan eğitim programlarına İran eğitim rehberi sayesinde başvuruda bulunmak mümkündür.

İran’da Yüksek Lisans Yapmak

İran’da bulunan üniversitelerde yüksek lisans programlarına dahil olmak oldukça kolaydır. Akademik olarak eğitimlerini bir üst seviyeye taşımak isteyen kişiler, İran’da yüksek lisans imkanından faydalanabilir. İran eğitim rehberi kapsamında bulunan son program yüksek lisanstır. Çeşitli bölümlerde yüksek lisans eğitimlerine başvuru yapmak için danışmanlık hizmetlerinden yardım alınabilir. Akademik olarak gelişmek isteyen ve daha iyi iş imkanlarına sahip olmak için yüksek lisans programları yoğun ilgi görür. Prestijli okulların yüksek lisans diplomasına sahip olmak, gelecek yıllar için oldukça büyük bir kazançtır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir